Bijeenkomsten

Op deze pagina vindt u een overzicht van de voorgaande bijeenkomsten met daarbij verslagen en sfeerimpressies.


Bijeenkomst 1 - 2022  23 september 2022

Thema: Vallen en opstaan

Op vrijdag 23 september 2022 organiseerde de werkgroep Parkinson-Inn in het sfeervolle Grand Café “Harmonie” van SVRZ Ter Schorre haar eerste bijeenkomst met een gastspreker na de coronacrisis. De corona maatregelen hebben een enorme impact gehad en hebben die feitelijk nog steeds op onze samenleving. Gelukkig is het nu weer mogelijk om elkaar fysiek te ontmoeten en kunnen we als Parkinson-Inn weer activiteiten organiseren.

 

Gastsprekers deze middag waren de fysiotherapeuten Kim van Damme, werkzaam bij Fysiofit en Dominique Apers, werkzaam bij Malnova Banejo, beiden lid van ParkinsonNet Zeeuws-Vlaanderen.

Na het openings- en welkomstwoord door Anke Elderson (lid van de werkgroep Parkinson-Inn) was het de beurt en Kim van Damme, die aan de hand van een powerpoint presentatie uitvoerig in ging op de valrisico’s bij patiënten met de ziekte van Parkinson. Het werd een boeiende presentatie en door de aanwezigen werden dan ook volop vragen gesteld. De middag werd besloten met een gezellig samenzijn onder het genot van een drankje en een hapje en werd muzikaal opgeluisterd door het Parkinson-Inn combo “BroCantare”. Met dank aan de medewerkers van Grand Café “Harmonie” en de technische dienst van Ter Schorre.

 

De eerstvolgende bijeenkomst staat gepland op vrijdag 18 november 2022 met als thema “Mondzorg en Parkinson”, maar hierover volgt nog nadere informatie.


Bijeenkomst 1 - 2021  24 september 2021

Thema: Cognitie & Parkinson

Op vrijdag 24 september 2021 organiseerde de werkgroep Parkinson-Inn in het sfeervolle Grand Café “Harmonie”van SVRZ Ter Schorre haar eerste bijeenkomst na de coronacrisis. De corona maatregelen hebben een enorme impact gehad en hebben die nog steeds op onze samenleving. Zo ook op onze Parkinson-Inn bijeenkomsten. De versoepelingen – met name in de verpleegtehuizen – maken het gelukkig weer mogelijk elkaar fysiek te ontmoeten en kunnen we als Parkinson-Inn ook weer activiteiten organiseren.

 

Op deze eerste bijeenkomst hebben we geen gastspreker kunnen vastleggen. In plaats ervan hebben we een uitzending laten zien van Parkinson TV met als thema “Cognitie en Parkinson”. De bijeenkomst werd bezocht door 35 personen. Na het openings- en welkomstwoord van Peter van der Zanden (lid van de werkgroep Parkinson-Inn) werd een welkomstdrankje aangeboden door het management van Ter Schorre. Vervolgens werd de hiervoor genoemde uitzending van Parkinson TV vertoond op het scherm in het Grand Café. Het was een boeiende presentatie die door de aanwezigen met volle aandacht werd gevolgd. De middag werd besloten met een gezellig samenzijn, waarbij de bezoekers na de lange periode van afwezigheid elkaar veel hadden te vertellen. Uiteraard gebeurde dat onder het genot van een drankje en een hapje. De bijeenkomst werd muzikaal opgeluisterd door het Parkinson-Inn combo “BroCantare”. Het was weer een geslaagde middag met dank aan de medewerkers van Grand Café “Harmonie”en de technische dienst van Ter Schorre.

 

 

De eerstvolgende bijeenkomst – met een gastspreker – staat gepland op vrijdag 19 november 2021 met als thema “Parkinson en de duo-dopa pomp”, maar hierover volgt nog nadere informatie.


Bijeenkomst 2 - 2020  6 maart 2020

Thema: Parkinson in de Geriatrie

Op vrijdag 6 maart 2020 organiseerde de werkgroep Parkinson-Inn in het sfeervolle Grand Café “Harmonie” van SVRZ Ter Schorre haar eerste bijeenkomst dit jaar met als thema “Parkinson in de Geriatrie”. Gastspreker was dokter P. Croughs, geriater bij ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen.

 

Voor deze bijeenkomst bestond er een redelijke belangstelling, maar liefst 55 personen waren naar Ter Schorre gekomen voor genoemde presentatie.

 

Na het openings- en welkomstwoord van Peter van der Zanden (lid van de werkgroep Parkinson-Inn) was het de beurt aan dokter Croughs die aan de hand van een power-point presentatie uitvoering in ging op het thema “Parkinson in de Geriatrie”. Het werd een boeiende presentatie en door de aanwezigen werden dan ook volop vragen gesteld. De middag werd besloten met een gezellig samenzijn onder het genot van een drankje en een hapje en werd muzikaal opgeluisterd door het Parkinson-Inn combo “BroCantare”. Met dank aan de medewerkers van Grand Café “Harmonie” en de technische dienst van Ter Schorre.

 

De eerstvolgende bijeenkomst staat gepland op vrijdag 15 mei 2020 met als thema “Parkinson en pijn”, maar hierover volgt nog nadere informatie.


Bijeenkomst 1 - 2020  17 januari 2020

Thema: Nieuwjaarsbijeenkomst

Op vrijdag 17 januari 2020 organiseerde de werkgroep Parkinson-Inn Zeeuws-Vlaanderen een nieuwjaarsbijeenkomst in Grand Café “Harmonie” van Ter Schorre. Bij binnenkomst kregen de deelnemers een welkomstdrankje dat werd aangeboden door het management van Ter Schorre.

 

De middag werd geopend door dagvoorzitter Anke Elderson. Hierna werd door de werkgroep Parkinson-Inn Zeeuws-Vlaanderen het lied “Aan de Kust” van de Zeeuwse groep Bløf ten gehore gebracht waarbij de aanwezigen in de gelegenheid werden gesteld om mee te zingen. 

De bijeenkomst werd door 55 personen bezocht, waaronder een aantal leden van ParkinsonNet Zeeuwsch-Vlaanderen. Het was een redelijke goede opkomst, temeer omdat er deze keer geen thema aan verbonden was. Tijdens de bijeenkomst werd er tussen de drankjes een aantal hapjes geserveerd. Het was dan ook één en al gezelligheid. Er werden tevens een aantal personen in het zonnetje gezet, waar onder het personeel van het Grand Café “Harmonie” en de mensen van de Technische Dienst, die uit handen van de werkgroep leden een attentie kregen aangeboden voor hun fantastische hulp en bijstand in 2019. De middag werd muzikaal opgeluisterd door het combo “BroCantare”. Aan het eind van de middag werd door de werkgroepvoorzitter Anneke de Jonge een passend gedicht voorgelezen.

Het was een mooi begin van inmiddels al het 5e jaar dat de Parkinson-Inn Zeeuws-Vlaanderen actief is en ook dit jaar hopen wij weer aantrekkelijke themamiddagen te organiseren.

 

De eerstvolgende staat gepland op vrijdag 6 maart 2020, maar hierover ontvangt u nog in een nader bericht.

Het gedicht welke werd voorgedragen is op onderstaande knop te downloaden.


Bijeenkomst 4 - 2019  15 november 2019

Thema: Non motore verschijnselen bij Parkinson


Bijeenkomst 3 - 2019  27 september 2019

Thema: Lekker koken met Parkinson


Bijeenkomst 2 - 2019  24 mei 2019

Thema: Parkinson en plasproblemen en de LEA robot rollator.


Bijeenkomst 1 - 2019  8 maart 2019

Thema: Parkinson en acceptatie


Bijeenkomst 5 - 2018  14 december 2018

Thema: Kerstbijeenkomst


Bijeenkomst 4 - 2018  16 november 2018

Thema: Wat kan een notaris voor u betekenen?


Bijeenkomst 3 - 2018  28 september 2018

Thema: Parkinson en visuele problemen.


Bijeenkomst 2 - 2018  25 mei 2018

Thema: Parkinson, vermoeidheid en slaapproblemen


Bijeenkomst 1 - 2018  2 maart 2018

Thema: Parkinson en valpreventie

Op onderstaande links kunt twee documenten downloaden in relatie tot deze bijeenkomst. Tevens vindt u hieronder twee relevantie Youtube video's n.a.v. de bijeenkomst.

 

Praktijk Malnova Banejo van Dominique Apers.

https://www.youtube.com/watch?v=ujByWv5JFb0 

 

Manieren om overeind te komen na een val.

https://www.youtube.com/watch?v=LkxfV-yGLOU&t=3s


Bijeenkomst 5 - 2017  15 december 2017

Thema: Kerstbijeenkomst & High-Tea


Bijeenkomst 4 - 2017  17 november 2017

Thema: Communicatie en informatievoorziening


Bijeenkomst 3 - 2017  29 september 2017

Thema: Wat kan de parkinsonverpleegkundige voor u betekenen? & Sociale en recreatieve activiteiten van de Zonnebloem.


Bijeenkomst 2 - 2017  19 mei 2017

Thema: Medicatie en medicatiebeleid

De bijbehorende presentatie van deze bijeenkomst is op bovenstaande link te downloaden.

Voor vragen mail naar info@apotheekreynaert.nl of tel 0114-311156

 


Bijeenkomst 1 - 2017  17 februari 2017

Thema: Bewegen met de Ronnie Gardiner Methode.


Kerstbuffet - 2016  9 december 2016

Een gezellig kerstbuffet om het jaar af te sluiten.


Bijeenkomst 4 - 2016  16 september 2016

Thema: ParkinsonNet Zeeuws-Vlaanderen en fysiotherapie bij parkinson.


Bijeenkomst 3 - 2016 -  20 mei 2016

Thema: gezondheid en welzijn; enkele voorbeelden van kwaliteit- en mobiliteitsbevorderende activiteiten.

Hieronder kunt u enkele documenten downloaden waarin oefeningen staan beschreven die aan bod kwamen tijdens de derde bijeenkomst op 20 mei.


Bijeenkomst 2 - 2016 - 18 maart 2016

Thema: de WMO (de Wet Maatschappelijke Ondersteuning) en de ziekte van Parkinson


Bijeenkomst 1 - 2016 - 22 januari 2016

Feestelijke opening